Skip to main content

Quatrelle

De kenners hebben hier genoeg aan: Quatrelle, TL 845, model ‘82. Het jongetje dat met z’n vader langs liep toen ik weer eens stond te poetsen, had het net zo goed bij het rechte eind: “Pappa, is dat een speelgoedauto?” Klopt, jongen, had ik ‘m willen zeggen, dit is een speelgoedauto voor grote mensen.
 De knalrode Renault4 (eigen import uit Normandië) is het archetype van de auto. Vraag iemand een auto te tekenen, en je krijgt een R4. Je kunt er trouwens ook heel goed mee vakantievieren: Op pad met de quatrelle.

Botanisch stoepkrijten

Op mijn botanische stoepkrijtwandelingetjes ben ik al van alles tegengekomen: akkerklokjes, kruipklokjes, robertskruid, muursla, rotsooievaarsbek, gewone melkdistel, gele helmbloem, fijnstraal, stinkende gouwe, hondsdraf, Canadese guldenroede, overblijvende ossetong, witte rapunzel, klein glaskruid, moederkruid.

1000 keer Indijkpad

Dagelijks fietsforenzen tussen Utrecht en Amsterdam gedurende meer dan 10 jaar vastgelegd in het weblog Indijkpad 8.30. Het Britse magazine voor fietsfanaten Boneshaker schreef in 2015: 
“Those of us who ride the same route day in and day out will know how Jasper Enklaar feels. Every day, he cycles from Utrecht to Amsterdam and back, a round trip of some 60km. And every morning on his way out, he pauses and takes a photograph." Het Parool publiceerde een selectie uit de meer dan 1000 foto's:  https://www.parool.nl/ps/~be56f232/

Boeken

Als schrijver, redacteur of ghostwriter heb ik verschillende boeken op mijn naam staan.

Nikjes

Nikjes.nl  Voor alle Ikjes die de Achterpagina van de NRC niet haalden.

Koffiepauzepoëzie en kantoorguerilla

Koffiepauzepoëzie begon als een kleine kantoorguerrilla-actie. Op de afdeling waar ik tot voor kort werkte, printte ik op een stil moment een gedicht, kuierde nonchalant naar de koffieautomaat en plakte het slinks op.

Oud werk: Hedendaagse hekserij

Over de meest uiteenlopende onderwerpen heb ik in de loop der jaren als journalist geschreven. Zonder te streven naar een uitputtende opsomming publiceer ik nu en dan een 'verhaal uit de oude doos'.

Zoals  'Hedendaagse hekserij', een artikel dat ik in 1989 als beginnend journalist schreef voor NRC Handelsblad.

Jasper Enklaar
06 54 64 31 62
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Floris Heermalestraat 12
3514 VW Utrecht

Fotografie Martijn Gijsbertsen